Myynnin kehittäjä

SSL-varmenne parantaa Google-hakutuloksia

​Käyttäjätietojen kalastelusivut, identiteettivarkaudet sekä haittasivut viruksineen ovat tulleet viime vuosien aikana yleisemmin verkkoon. Tämän takia pankit, vakuutusyhtiöt ja verkkokaupat ovat käyttäneet jo vuosia salattua yhteyttä varmistaakseen sivuston käyttäjien tietoturvallisen asioinnin. Tänä päivänä yhä enenevissä määrin myös normaalit yrityssivut käyttävät SSL-varmennetta todentaakseen sivustonsatietoturvallisen käytön.

Suojatut verkkosivut herättävät luottamusta sekä houkuttelevat enemmän kävijöitä. Myös verkkolomakkeiden kuten yhteydenottopyyntöjen turvallinen käsittely on tärkeää. Tämä parantaa sivuston käytettävyyttä, luotettavuutta ja tietoturvaa.

Muun muassa edellä mainituista syistä Google määrittelee hakukoneessaan SSL-suojatut sivut korkeammille sijoille hakutuloksissa kuin ei-suojatut. Ja jatkossa turvallisten sivustojen suosiminen vain korostuu verkkoliikenteen edelleen kasvaessa. Tämä on yritysten hyvä huomioida, koska asiakkaat ovat yhä useammin verkossa etsimässä potentiaalisia tavaran toimittajia, valmistajia ja palveluntarjoajia.


Turvallinen sivusto näkyy käyttäjille

SSL-varmenteen merkkinä lukee https verkkosivujen osoitteen alussa. Lisäksi esimerkiksi Chrome-selain ilmoittaa erikseen osoiterivillä, että sivusto on turvallinen ja mikäli sivustolle ei ole muodostettu turvallista yhteyttä, sekin ilmoitetaan selkeästi. Tämä luo helposti negatiivisen mielikuvan yrityksestä, jonka sivuston tietoturva on vaillinainen tai jopa heikko, vaikka tilanne olisi täysin toinen. Siksi on tärkeää varmistaa, että sivuston vierailijoille syntyy oikea mielikuva sivustosta.


Kiinnostuitko? Kysy lisätietoja asiantuntijaltamme!

Arvostele tämä artikkeli:
Markkinointiosaaja suoraan Atlantin rannalta
Johda myyntiä markkinoinnilla – uusi sparrausohjel...

Kommentit

 
Ei kommentteja
Vieras
24.06.2018